|   
    MENIU :
 Home
 Realizam
 Soft interactiv
 Lucrari/Cursuri
 Download
 Dispozitive - Circuite
 Biblioteca - Simboluri
 Librarie
 Dictionar explicativ
 Biblioteca - Carti
 Magazine
 Scheme
 Anunturi
 Forum
 Articole
 Linkuri
 Contact

 Revista InfoElectronica
noua revista infoelectronica

  
ASIC-uri Comentarii(3)

sursa:
http://www.cs.cmu.edu/~mihaib/articles/reconf/reconf-html.html;
autor: Mihai Budiu;

....................................................................
Un microprocesor trebuie s?? fie ``bun la toate' ┬?i nu este excelent pentru nimic. Anumite tipuri de calcule nu pot fi f??cute cu procesoare din aceast?? cauz??; este nevoie de ASIC-uri.


ASIC-uri
Atunci c?«nd ┬?tii exact ce ai de calculat ┬?i timpul disponibil este foarte pu??in, nu ai de ales altceva dec?«t s?? proiectezi un circuit care face numai acel lucru. Un astfel de integrat, construit s?? rezolve o singur?? problem??, se nume┬?te ASIC.

Un exemplu tipic de ASIC este cipul DES care cripteaz?? cu algoritmul de criptografie cu cheie privat?? Data Encryption Standard. ?Äntr-un PC se g??sesc o gr??mad?? de ASIC-uri, de la controlerele de magistral?? la controlerele perifericelor. (?Äntr-un PC se pot g??si ┬?i mai multe procesoare; unele periferice sunt controlate de procesoare al c??ror program este fixat odat?? pentru totdeauna.)

Un ASIC este mult mai simplu, mai ieftin ┬?i mai rapid dec?«t un microprocesor. Dar nu este deloc flexibil: nu poate rezolva dec?«t o singur?? problem??.
......................................................................
Dezvoltare de ASIC-uri.
Proiectarea ┬?i depanarea unui ASIC este o treab?? deosebit de complicat??3. Testarea mai ales este dificil de f??cut. Desigur, nimeni nu-┬?i permite s?? fabrice un ASIC numai ca s?? g??seasc?? un bug ┬?i s?? schimbe apoi ?«ntreaga linie de fabrica??ie. Metoda uzual folosit?? este simularea ?«n software, dar aceasta este extrem de lent?? (de mii de ori mai lent?? dec?«t viteza de func??ionare a circuitului real). O solu??ie foarte eficient?? este de a implementa schema ASIC-ului pe un FPGA ┬?i de a-l rula astfel. Raportul de vitez?? este cam de genul 1/2. ?Än plus, orice bug se poate foarte u┬?or corecta schimb?«nd configura??ia. Exist?? o firm??, Quickturn, care cu asta se ocup??: ?«??i vinde pl??ci mari cu sute de FPGA-uri ┬?i software care ia descrierea unui circuit ?«ntr-un limbaj de descriere hardware (HDL) ┬?i construie┬?te automat o versiune a circuitului folosind FPGA-uri. Rezultatul apoi poate fi ``?«nfipt' ?«n locul unde ar trebui s?? fie circuitul real ┬?i poate fi folosit?? pentru simulare.
https://www.bestclock.cn

  Comentarii(3)

  

 Facebook:


   Yahoo ID:
 
Site Admin:
Yahoo Messenger Status  
 
Redactor Sef Revista:
Yahoo Messenger Status  
 
Webmaster:
Yahoo Messenger Status  
 

 STATISTICI :  Vizitatori unici: 165157  Accesari: 2646286  Ultimul Update: 01 Septembrie 2008
  © 2011 InfoElectronica
   Powered by DigitalServ.Ro MEDIA