|   
    MENIU :
 Home
 Realizam
 Soft interactiv
 Lucrari/Cursuri
 Download
 Dispozitive - Circuite
 Biblioteca - Simboluri
 Librarie
 Dictionar explicativ
 Biblioteca - Carti
 Magazine
 Scheme
 Anunturi
 Forum
 Articole
 Linkuri
 Contact

 Revista InfoElectronica
noua revista infoelectronica

  
Primul mobil de la Nokia cu receptie DVB-H Comentarii(2)

"De data asta, Nokia vorbeste serios: dupa prototipul 7800, prin N92 finlandezii lanseaza primul mobil cu receptie DVB-H.
Desi televiziunea mobila a fost anuntata inca din 2003, lucrurile nu prea au mers ca pe roate si ea se lasa inca asteptata in Europa. Totusi, miscarile de trupe pot fi observate nu numai in tabara coreenilor, ci si in cea a producatorilor europeni ce sustin standardul DMB. Nokia a prezentat un terminal Mobile TV ce va aparea pe piata undeva pe la mijlocul anului, la un pret de aproximativ 700 euro. Numele sau: N92. Standardul DVB este in stadiul de testare in Romania – CNA va aloca o frecventa de proba in Bucuresti, pentru sase luni, iar alta va fi alocata posturilor TV comericale pentru alte teste. Asa ca N92 este deocamdata inutilizabil la noi.


Primul mobil de la Nokia cu receptie DVB-H

O comparatie intre modelul finlandez si cele prezentate de Samsung si LG este binevenita. Cea mai evidenta diferenta este ca Nokia nu a vrut sau nu a putut miza pe miniaturizare. Prin dimensiunile de 107 x 58 x 25 mm si greutatea de 191 grame, N92 este considerabil mai greu decat mobilele TV asiatice. Aparentul dezavantaj ajuta insa la cresterea flexibilitatii: display-ul QVGA se comporta diferit, in functie de pozitia sa. Astfel, cu display-ul rotit lateral, poate fi utilizat si ca aparat foto. In cazul in care rotesti display-ul mai departe si-l culci pe cantul carcasei, N92 se transforma intr-un mini-televizor portabil. O apasare pe noua tasta Media, ce se gaseste pe aparatele de Seria N, este suficienta pentru initializarea aplicatiei TV. Ghidul electronic ESG este si el doar la o apasare distanta. La zapping-ul intre canale  - care dureaza deocamdata intre 5 si 6 secunde – se va afisa la cerere o lista cu logo-urile canalelor disponibile. In cazul selectarii unuia dintre canalele DVB-H disponibile pe aparatele verificate, totul a functionat corect, dupa o scurta perioada de transfer.

In plus, daca utilizatorul este deranjat in timp ce urmareste un canal – pentru ca a intrat seful de birou, sa zicem – ultimele 30 de secunde ale programului pot fi reluate datorita tastei Replay. A fost incorporat chiar si un mic videorecorder, ce poate inregistra 30 minute de material in memoria intrena sau peste doua ore pe un card de memorie. Tastele mai cuprinzatoare vor dovedi in ce masura este util editorul video incorporat, si anume nu doar la cosmetizarea tonurilor de apel video, ci si la editarea filmelor inregistrate.


N92 este un mobil-televizor UMTS, stereo, cu WLAN si dotare business completa, aferenta unui aparat de Serie 60.

Nokia s-a gandit si la sunet stereo, dar difuzorul este incorporat in partea opusa utilizatorului – un compromis ce deranjeaza intr-o oarecare masura experienta multimedia. Oricum, merita utilizat un headset sau o pereche de casti standard, ce se conecteaza la N92 prin mufa de 3,5 mm.
Player-ul MP3 XPress Music se diferentiaza de cele ale altor mobile MP3 de la Nokia, prin navigarea mult imbunatatita prin colectia de piese audio, oferind posibilitatea sortarii lor pe titluri, de exemplu.


ESG: ghid-ul electronic de service iti ofera informatii legate de programul TV.

In plus, capacitatea de stocare a modelului N92 poate fi extinsa prin carduri de memorie de pana la 2 GB. Posibilitatile de ocupare a spatiului de stocare sunt numeroase: pe de o parte, N92 poate fi utilizat ca unitate externa, conectata direct la PC prin cablu USB. In afara de asta, standardele bluetooth si WLAN ajuta la schimbul de date cu alte aparate. Un detaliu surpinzator: interfata IrDA a redevenit brusc standard printre aparatele high-end de la Nokia, dupa ce in urma cu doi ani producatorul a hotarat ca utilizatorii nu mai au nevoie de acest standard de transfer al datelor. Totusi, portul IrDA nu prea poate fi utilizat la tranferul filmelor, rata fiind prea mica, ci mai degraba pentru transferul imaginilor, desi chiar si fotografiile pot avea considerabile (obiectivul foto face imagini la o rezolutie de 2 megapixeli). Deoarece focalizarea automata si zoom-ul optic lipsesc, Nokia s-a gandit la compensarea acestui neajuns printr-un numar mare de alte functii suplimentare legate de domeniul foto. In plus, meniul este mult mai usor de utilizat decat la modelele precedente.O noutate importanta, comuna celor trei aparate din Seria N prezentatate in acest test practic, este noul browser Nokia. Acesta afiseaza intr-o ?mini-harta? un preview al paginii vizitate in momentul respectiv. Locul in care te afli pe pagina este marcat cu rosu. Avantajele acestui mod sunt evidente pentru cei ce navigheaza frecvent pe Internet de pe telefonul mobil: in loc sa tot incerci sa aflii unde anume te afli pe o pagina anume, ti se ofera permanent informatii de pozitia pe site. "

Articol preluat de pe http://www.gsmland.ro/viewReview.php?reviewId=49&pageId=39'

  Comentarii(2)

  

 Facebook:


   Yahoo ID:
 
Site Admin:
Yahoo Messenger Status  
 
Redactor Sef Revista:
Yahoo Messenger Status  
 
Webmaster:
Yahoo Messenger Status  
 

 STATISTICI :  Vizitatori unici: 165161  Accesari: 2646649  Ultimul Update: 01 Septembrie 2008
  © 2011 InfoElectronica
   Powered by DigitalServ.Ro MEDIA